Βιογραφικό

 
 
 

Dr Δημήτρης Τηλ. Καραλής
Ιατρός Ενδοκρινολόγος

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν. Αθηνών
Ενδοκρινολογία - Διαβήτης - Μεταβολισμός

 Απόλλωνος 6, Τρίκαλα   
 2431072444
  karalis_dim@yahoo.gr
 
 
 
Βιογραφικό

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας το Νοέμβριο του 1961.

Το 1977, μαθητής της πρώτης Λυκείου, απέκτησε το επαγγελματικό ΔΙΠΛΩΜΑ ΙΕΡΟΨΑΛΤΟΥ από τη Βυζαντινή Σχολή της Ι. Μ. Τρίκκης και Σταγών που λειτουργούσε σαν παράρτημα του Ωδείου Πειραιώς. 

Το 1987 έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το 1987 κατετάγη στο Στρατό, υπηρέτησε στο τάγμα προκάλυψης του Ν. Πετριτσίου Σερρών και στη συνέχεια, το 1988, σαν εσωτερικός βοηθός της Παθολογικής Κλινικής του 424 Γ. Σ. Ν. Θεσσαλονίκης από όπου και απολύθηκε σαν έφεδρος Ανθυπολοχαγός.

Το 1988 ορίστηκε υπεύθυνος ιατρός της International Taekwon - Do Federation για τη Βόρειο Ελλάδα, μέλος της ών αφού το 1986 απέκτησε τη Μαύρη Ζώνη με 1 Dan και το 1987 τη Μαύρη Ζώνη με 2 Dan μετά από επιτυχείς εξετάσεις υπό την εποπτεία του, δημιουργού της τεχνικής, στρατηγού Gen. Choi Hong Hi.

Το 1989 εξετέλεσε την Υπηρεσία Υπαίθρου στο Κ.Υ. Πύλης Τρικάλων, για 1 έτος και στη συνέχεια, το 1990, προσελήφθη σαν Εσωτερικός Βοηθός της Παθολογικής Κλινικής του Γ. Ν. Ν. Τρικάλων.

Το 1991 παρακολούθησε τα ετήσια μετεκπαιδευτικά μαθήματα στο Σακχαρώδη Διαβήτη και το 1992 παρακολούθησε τα ετήσια μετεκπαιδευτικά μαθήματα στην Αγγειολογία λαμβάνοντας τα σχετικά διπλώματα μετά από επιτυχείς εξετάσεις. 

Από το 1992 έως το 1995 εργαζόταν ως ελεύθερος επαγγελματίας ιατρός ασκών τη Γενική Παθολογία στην περιοχή ευθύνης του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων.

Το 1995 προσελήφθη σαν εσωτερικός βοηθός – ειδικευόμενος της Ενδοκρινολογικής Κλινικής του Γ. Ν. Νοσοκομείου «Πολυκλινική Αθηνών». Παράλληλα εκπαιδεύτηκε στο Εξωτερικό Παιδιατρικό Ενδοκρινολογικό Ιατρείο του Γ. Ν. Νοσοκομείου Αθηνών «Αγλαϊα Κυριακού».  

Το 1999 έλαβε τον τίτλο του Ενδοκρινολόγου και έκτοτε ασκεί την Ιατρική στα Τρίκαλα ως ελεύθερος επαγγελματίας Ενδοκρινολόγος.

Το 2004 έλαβε, από το Υπουργείο Υγείας, άδεια εκτέλεσης υπερήχων των οργάνων της ειδικότητας της Ενδοκρινολογίας, μετά από ειδικές εξετάσεις. Έκτοτε και μετά από τον, κατά καιρούς, εμπλουτισμό γνώσεων επί του αντικειμένου από την E.T.A. (European Thyroid Association) έθεσε εαυτόν στις ανάγκες της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρίας για την εκπαίδευση νέων Ενδοκρινολόγων αλλά και τη δωρεάν εξέταση ασθενών σε διάφορες περιοχές της χώρας (γνωστά ως Ενδοκρινολογικά Χωριά).

Το 2009 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του εν Αθήναις Καποδιστριακού Πανεπιστημίου μετά από το επιτυχές πέρας της εργασίας του με τίτλο «Αυξημένη Lp(a) στον Υποκλινικό Υποθυρεοειδισμό και απάντηση στη θεραπεία με θυροξίνη».

Το 2017 απέκτησε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Βιοηθική μετά από παρακολούθηση των μαθημάτων και ολοκλήρωση των προβλεπόμενων από το νόμο δοκιμασιών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Βιοηθική από το τμήμα Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το 2023 απέκτησε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Φυσιολογία της Γήρανσης και Γηριατρικά Σύνδρομα μετά από παρακολούθηση των μαθημάτων, της πρακτικής άσκησης και ολοκλήρωση των προβλεπόμενων από το νόμο δοκιμασιών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών από το τμήμα Ιατρικής του  Ε.Κ.Π.Α.   

Από το Ακαδημ. Έτος 2011-2012 μέχρι και σήμερα εργάζεται σαν έκτακτος Καθηγητής στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Τ.Ε.Ι. και στη συνέχεια Πανεπιστημίου  Θεσσαλίας.

Βραβεύσεις

 

1ο Βραβείο Καλύτερης Αναρτημένης Ανακοίνωσης (poster) για την εργασία με τίτλο :

«ΣΕΛΗΝΙΟ: ΠΙΘΑΝΟ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ 2».
17ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο. 13-16 Μαρτ. 2019.  Αθήνα.

 

Φωτογραφίες
 

Ενεργός συμμετοχή σε επιστημονικές εκδηλώσεις (συνέδρια, ημερίδες κ.λ.π.)
Ελληνικών και Διεθνών Ιατρικών Εταιριών